Ingrediente

Acum, este nevoie mai mult ca oricând să restabilim armonia pentru un stil de viață sănătos și un mediu curat. Vrem să fim o sursă de echilibru în viețile tuturor celor care caută produse de îngrijire a pielii cu calități provenite din autenticitatea ingredientelor și dedicarea artizanului. Ne punem toată dragostea și priceperea în crearea de rețete oneste, cu ingrediente adunate dintr-un loc ce-și păstrează încă puritatea și idilicul, Pasul Ghimeș, Bacău.

Folosim
1
de ingrediente
Toate
1
sunt 100% naturale

INGREDIENTE ORDONATE ALFABETIC

Este o substanță organică de culoare albastră, folosită ca antiseptic și analgezic.

Este un produs natural, foarte bogat în săruri minerale, fără aditivi. Dă săpunului calități detoxifiante, mineralizante. Are o acțiune ușor exfoliantă. Colorează în mod natural săpunul, iar culoarea se păstrează în timp.

Calmantă și decongestionantă, argila albă, cunoscută și sub denumire de Caolin, este potrivită pentru îngrijirea tenului sensibil sau matur.

O argilă de origine vulcanică, provenită din Maroc, renumită pentru proprietățile excepționale de curățare și îngrijire a pielii și părului. Absoarbe grăsimea și impuritățile, se folosește sub formă de mască, gomaj, ca șampon sau împachetări.

Pentru înfrumusețarea tenului, pentru curățarea și revitalizarea pielii, argila roșie este o alegere bună. Ajută la eliminarea impurităților și îmbunătățește aspectul tenului. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, în special pentru cel tern, în caz de cuperoză, roșeață, piele reactivă.

Bogată în minerale și oligoelemente, este ideală pentru remineralizarea și decongestionarea pielii, ajută la eliminarea excesului de sebum și a impurităților datorită puterii sale absorbante excelente. Este potrivită în special pentru tenul mixt sau gras.

Vezi argilă albă

Cu o capacitate de adsorbție remarcabilă, este utilizat în cosmetică pentru efectul purifiant și detoxifiant, pentru curățarea pielii de impurități, reziduuri și excesul de sebum. Se poate folosi în măști, săpunuri și diverse produse de igienă dar și ca agent colorant pentru săpunuri sau machiaj.

Substanţă produsă de albine pentru a construi pereţii stupului. Ceara de albine calmează şi protejează tenul de uscăciune fără să-i inhibe respiraţia. Serveşte şi ca agent de emulsifiere.Ingredient universal folosit pentru prepararea de creme bogate și protectoare, balsamuri, rujuri sau chiar lumânări.

Este folosit ca pigment alb, filler sau filtru UV în cadrul diverselor produse de machiaj și cosmetice: pudră, blush, fard, bază de machiaj, corector, fond de ten, creme pentru protecție solară.

– Un produs bogat în substanțe antioxidante și anti-aging, favorizează bronzajul, pregătește pielea pentru expunerea la soare, conferă aspect radiant pielii. Se folosește inclusiv ca și colorant vegetal conferind culori de la galben strălucitor la oranj închis.

Obținut prin macerarea timp de 6 săptămâni a cafelei măcinate într-un ulei ușor cum ar fi cel de măsline, sâmburi de struguri sau floarea soarelui.

Obținut prin macerarea timp de 6 săptămâni a măceșelor uscate și măcinate într-un ulei ușor cum ar fi cel de măsline, sâmburi de struguri sau floarea soarelui.

Gălbenelele sunt plante de grădină foarte cunoscute care, probabil, se numără printre cele mai utile plante medicinale. Această floare delicată şi hrănitoare are proprietăţi puternice de vindecare şi anti-inflamatorii. Are un efect de calmare şi catifelare asupra pielii. Din petalele lor uscate se face un extract uleios prin macerare timp de 4-6 săptămâni într-un ulei ușor cum ar fi cel de măsline, sâmburi de struguri sau floarea soarelui.

Majoritatea esenţelor naturale se obţin prin extragerea uleiului esenţial din flori, fruct, rădăcini etc. Uleiurile diluate conţin de obicei 20% uleiuri pure, restul fiind aditivi. Alcoolul se utilizează frecvent ca aditiv.

Adăugat în săpunuri fabricate la rece, lactatul de sodiu îmbunătățește textura săpunului, care astfel devine mai compact, mai ușor de tăiat și cu un aspect mai frumos. Ca ingredient cosmetic, este un agent umectant și hidratant ce contribuie la fortificarea barierei naturale și îmbunătățirea elasticității pielii.Sarea de sodiu a acidului lactic (E270), un acid natural produs de bacterii in alimentele fermentate. Este obtinut comercial prin fermentatia bacteriana pe amidon si melasa. De asemenea, este produs in cantitati mari in intestinul gros de catre bacteriile proprii.

Acidul lactic si lactatii sunt utilizati drept conservanti, in special impotriva drojdiilor si fungilor. Mai este folosit pentru a creste stabilitatea antioxidantilor si pentru a preveni uscarea diferitelor produse.

Se regaseste in branza, dulciuri, inghetata, jeleuri din fructe, supe, conserve de fructe.

In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E325 si face parte din categoria E-urilor inofensive.

Laptele de capră conține o mulțime de nutrienți, grăsimi, proteine care aduc beneficii pielii. Beneficiile aduse de laptele de capra sunt simțite cel mai bine de persoanele care suferă de diverse afecțiuni ale pielii . El poate fi de asemenea folosit de cei care doar vor să mențină o piele tânără și sănătoasă.

Un săpun cu lapte de capră este cu mult mai hidratant decat orice alt săpun natural, tocmai datorită laptelui de capră. Cu cât laptele de capră este mai prezent în săpun și cu cât procentul de grăsime este mai ridicat, cu atât este mai hidratant săpunul. Menținerea unei hidratări corespunzătoare a pielii pe tot parcursul zilei, este un factor covârșitor pentru menținerea tinereții acesteia.

Deshidratarea duce la îmbătrânirea precoce a pielii, tenul uscat fiind cel mai predispus la riduri. Săpunul cu lapte de capră este recomandat persoanelor cu piele sensibilă.

Laptele de capră însă, cu proprietățile lui deosebite, aduce un plus de beneficii săpunurilor naturale, oricum benefice. Proteinele din laptele de capră ucid pur și simplu bacteriile care cauzează acneea. Săpunul cu lapte de capră exfoliază pielea delicat, înlătură ușor celulele moarte, datorită acizilor alpha-hydroxy, prezenți în lapte.

Poate cel mai important dintre beneficiile săpunului cu lapte de capră este acesta, reducerea, chiar eliminarea eczemelor, mâncărimilor, iritațiilor, dermatitelor. Responsabili pentru asta sunt nutrienții din laptele de capră.

Pudra de măceșe este un antioxidant puternic. Conține mari cantități de vitamina C. Este de 4-5 ori mai eficientă decât ceaiul de măceșe.

Pulbere fină solubilă în apă, insolubilă în uleiuri, cu un pH cuprins între 4.5 și 6.5. Proteinele de mătase sunt absorbite de piele și păr, îmbunătățind nivelui de hidratare și suplețea acestora. Pielea se simte mătăsoasă la atingere.

Prafurile mica pun la dispoziție o largă varietate de culori ce ajută la atingerea majorității culorilor curcubeului.

Antiinflamator, antispastic, astringent, limfatic, bun în vindecarea rănilor deschise, antimicrobian.Se pot utiliza sub formă de infuzie, decoct, ceaiuri, comprese, spălături, măşti şi produse cosmetice. În funcţie de afecţiunea care se doreşte a fi tratată, gălbenelele pot fi utilizate pentru tratamente naturiste cu aplicare locală (creme, comprese, maşti, spălături) sau pentru tratamentele naturiste sistemice (decoct, infuzie, ceai etc.).Efectul cicatrizant al acestei plante medicinale se datorează carotenoidelor, care asigură multiplicarea celulelor, precum şi un efect antioxidant benefic împotriva radicalilor liberi. Cremele, tincturile, infuziile din flori de gălbenele aplicate pe porţiunea afectată grăbesc procesul de vindecare şi cicatrizare a zonei respective, formând un strat emolient şi protector împotriva infecţiilor potențiale.

Răşina de brad și pin are efecte antiinfecţioase, cicatrizante şi regenerative foarte puternice.

Spirulina este o microalgă de culoare verde-albăstrie, una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ, care a ajutat la producerea oxigenului timp de milioane de ani, astfel încât alte forme de viaţă să poată apărea. Numele provine de la forma spiralată a algei, fiind specifică lacurilor cu apă dulce, deşi poate să fie întâlnită şi în izvoarele cu apă sărată.

Odată recoltată, este transformată într-o pastă densă, apoi este lăsată se se întărească, după care este pisată.

Spirulina are un conţinut ridicat de acid linoleic care ajută la formarea prostaglandinelor, cu rol în reglarea tensiunii arteriale, prevenirea şi ameliorarea diverselor procese inflamatorii; enzimele conţinute în spirulină accentuează vindecarea traumatismelor şi metabolismul pielii; clorofila are efect dezinfectant, regenerant; anumite substanţe conţinute în alge, cum este polioza diminuează efectele nocive ale radiaţiilor asupra celulelor, accelerează înmulţirea celulelor măduvei osoase şi cresc imunitatea organismului, are efect anticancerigen, antioxidant şi întârzie apariţi fenomenului de îmbătrânire.

Uleiul de floarea soarelui este un ulei vegetal hidratant, foarte bogat in vitamina E, care este un antioxidant natural, ceea ce-l recomanda pentru pielea uscata, matura, sensibila. Uleiul de floarea soarelui poate fi folosit in locul celui de masline, dar sapunul va iesi mai moale; in acest caz e obligatoriu sa folosim uleiul de floarea soarelui in combinatie cu grasimi solide care confera duritate sapunului( ulei de palmier, ulei de cocos, unt de cacao, etc. ).

Uleiul de masline este, poate, cel mai folosit in producerea sapunului, avand un continut important de polifenoli, fitosteroli si vitamina E. Este antioxidant, emolient, nutritiv, hidratant, fiind benefic atat pentru piele cat si  pentru par. Este recomandat pentru pielea matura si uscata, pentru pielea sensibila, iritata sau cu diverse alte probleme, pentru pielea fragila si chiar si pentru bebelusi. Este un foarte bun hidratant, hranitor si protector pentru par si scalp. Deasemenea intareste firul de par si unghiile. Sapunul care contine ulei de masline curata bine si face o spuma placuta.

Uleiul de palmier este o formă de ulei vegetal comestibil, obţinut din fructul palmierului. Ingredientul reprezintă o alternativă utilă pentru tratarea diverselor afecţiuni ale pielii, cum ar fi eczemele, dermatita sau acneea, care pot lăsa cicatrici sau pot distruge pielea.

Uleiul de ricin, sau ˝castor oil˝ este unul dintre cele mai vascoase uleiuri vegetale, este dens si bogat in acizi grasi. Datorita continutului mare de acid ricinoleic( peste 88% ), desi penetreaza bine pielea, lasa totusi o senzatie de gras, lipicios si lucios si de aceea este foarte folosit in produsele de machiaj. Stimuleaza cresterea si fortifica parul, genele si unghiile, avand si un usor efect analgezic, antibacterian si antifungic. Uleiul de ricin este de asemenea emolient si hidratant, cicatrizant si chiar depigmentar. Folosit la prepararea sapunului, uleiul de ricin amplifica efectele celorlalte uleiuri, favorizeaza absorbtia vitaminelor si ajuta microcirculatia. Sapunul ce contine ulei de ricin poate fi folosit cu mare succes si ca sampon solid, fiind benefic pentru parul casant, devitalizat  si chiar combatand caderea parului.

Uleiul din nucă de cocos, cunoscut şi ca untul din nucă de cocos, este un ulei tropical cu multe utilizări. Este un ingredient natural de spălare şi curăţare. Excelent ca hidratant al pielii. Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in producerea de sapun de casa. Este o binecuvantare pentru „sapunari”, deoarece cu ajutorul lui se obtine un sapun de casa 100% natural care curata eficient si face o spuma bogata. Uleiuri esențiale și parfumate

Lichide aromatice obţinute din arbuşti, flori, copaci, rădăcini, plante aromatice şi seminţe. Termenul esenţial indică faptul că uleiul are un parfum distinct (esenţă), acela al plantei. Se mai numesc şi uleiuri volatile, uleiuri eterice, esenţe sau uleiuri absolute. Uleiul parfumat este un amestec de uleiuri esenţiale parfumate şi compuşi aromatici, fixativi şi solvenţi care dau un miros plăcut corpului uman, obiectelor şi spaţiului ambiental.

Untul de cacao este comestibil, fiind utilizat pentru pregătirea multor deserturi dar are și o largă utilizare în cosmetic. Untul de cacao poate fi folosit pe piele în timpul verii pentru a o proteja de efectele soarelui, cât și de deshidratare, dar și iarna, când pielea are de suferit din cauza frigului și a vântului. Este potrivit pentru toate tipurile de piele, atât pentru cel uscat, cât și pentru ten gras.

Untul de shea este utilizat de indigenii africani de peste un mileniu. Contine grasimi nesaponificabile, care nu se transforma in sapun si isi pastreaza proprietatile emoliente. Nu este toxic (de altfel, in stare neprocesata, poate fi folosit la gatit) si destul de fin pentru a putea fi folosit pe fata, la copii si la oamenii cu probleme de piele. Untul de Shea este un emolient natural, ofera protectie UV si se crede chiar ca ajuta pielea sa isi produca propriul colagen, prin stimularea tesuturilor.

Este utilizat de multa vreme pentru probleme precum crapaturile si ulceratiile pielii, ranile mici, piele uscata, eczeme, dermatite si pentru a atenua durerile musculare. Datorita felului in care untul de shea restructureaza pielea, a fost folosit chiar si pentru indepartarea vergeturilor si in formule de creme antirid.

Datorita latex-ului natural din untul de shea, persoanele care au alergie la latex ar trebui sa isi faca un test inainte de a folosi produsele cu unt de shea.

GO_Logo-White_footer

Suntem Good Origins, un brand de produse artizanale pentru îngrijirea corpului. Create de Crina, un inginer chimist, cu gândul la cei care înțeleg că obținerea unui echilibru natural al pielii este un proces care începe de la însăși sursa ingredientelor și se continuă cu știința de a le aduce laolaltă. 

Close Menu
×
×

Cart